Informace o nás

Spolek PRO MUZEUM vznikl 14.srpna 2009 jako občanské sdružení, které si za svůj cíl klade především navázat na bohaté krumvířské tradice. Jedním z hlavních cílů je vybudovat muzeum, jehož budovu SPM zakoupil v roce 2013. V lednu 2015 byla budova Krumvíř 213 prohlášena kulturní památkou. V budově vzniká stálá expozice života na vesnici. SPM dále usiluje o zachování krojových součástí a jejich rekonstrukci, jako studijního materiálu pro všechny milovník této krásy.

Zakládajícími členkami byly : Věra Colledani, Marie Šebestová, Věra Vašíčková.

Tak nějak vypadal krumvířský kroj po první světové válce. Pokud půjdeme ještě více do minulosti, ani bychom ho nepoznali. No, nebyli ti naši předci krásní?

Více v knize "100 let Bartolomějských hodů v Krumvíři" vydané v roce 2010. Zakoupit si ji můžete na OÚ v krumvíři za 200,- Kč.

Náhled :

http://www.kangaroo.cz/_ostatni/Publikace Krumvir/

(zvětšení lupou, otáčení – myškou chytit roh stránky….)

Kresba Wilhelma Horna z první poloviny 19.století představuje kroj z oblasti Hanáckého Slovácka. Pokud si o něm chcete udělat přesnější představu, navštivte muzeum v Hustopečích u Brna. Na příští rok připravujeme odborný seminář s autorkou rekonstrukce Dr.Soňou Nezhodovou o vývoji našeho kroje a cestě, kterou se  ubírá dnes.

Naši přátelé

Tento web je určen všem Vám, kteří máte chuť  dělat něco  pro sebe, svoji rodinu i svoji obec, těm, kteří máte rádi historii nebo i těm, kteří nás podporujete svojí účastí na námi připravovaných akcích. A taky těm, kteří nám aktivně pomáháte.

Všem Vám děkujeme, protože bez VÁS by to NEŠLO!

Naše PROJEKTY

04.02.2010 08:24
    Společenské a kulturní centrum   KRUMVÍŘ   2009 Úvod:     Obec Krumvíř se nachází v malebném údolí Spáleného a Kašnického potoka, v srdci folklórní oblasti Hanáckého Slovácka. Počtem obyvatel patří spíše k menším obcím okresu Břeclav, její jméno je...

Oprava našeho domu získala zvláštní cenu JMKúřadu

kalendář akcí

14.06.2017 00:00
  Pokud máte zájem o návštěvu muzea, kontaktujte nás e-mailem nebo na výše uvedeném telefonním čísle
Záznamy: 1 - 1 ze 1

Podpořte nás, když nakupujete!

přidali jsme se do projektu GIVT.cz. Pokud nakupujete na internetu - od svetru, přes parfém, televizor, dovolenou a nebo si objednáváte jídlo domů - můžete nám pomoci.

Uděláte to takto:

1. Před nákupem půjdete na http://bit.ly/Podporuji-Spolek-Pro-Muzeum

2. Vyberete  naši organizaci a e-shop na kterém chcete nakoupit

3. Nakoupíte, jak jste zvyklí

To je celé. Nestojí vás to ani korunu navíc a my dostaneme

část peněz z ceny nákupu.

Pokud nechcete na tuto možnost pomoci nikdy zapomenout, TADY najdete chytré rozšíření prohlížeče, které vám vždy při nakupování GIVT připomene.

Nakupovat se dá i anonymně, takže pokud nechcete, nemusíte se nikam registrovat. A můžete o této možnosti říci i svým přátelům - ať nenakupují "zbytečně" :)

Díky,

že na nás myslíte a pomáháte nám!

Nová rubrika

16.05.2010 21:18
Sledujte pravidelně nástěnku u kina a také kalendář vydávaný Regionem Hustopečsko

Spolek PRO MUZEUM Krumvíř 213 691 73 00420 774 408 938 promuzeum@email.cz