Výstava "Můj folklór"

09.05.2017 21:32

Výstava otevřena  do konce červenence každou neděli od 14.00 do 17.00 nebo po předchozí domluvě.




10. června v 17. 00 zahájíme v naší nově budované "Galerii na mlatě" slavnostní vernisáž výstavy čtyř výtvarníků nazvanou "Můj folklór"

Výstava bude otevřena již od 16.30. Na vernisáži vystoupí DFS Potůček z Hovoran se svoji CM.

1. Petra Pospíšilová - Bohumělice

   V roce 2008  začala se studiem oboru Umělecké zpracování kovů - plošné a plastické rytí. Následoval rok umělecké řezbařiny a poté studium na vyšší odborné škole se zaměřením na konzervování a restaurování nábytku a dřevořezby.

Mezi Petřiny velké záliby patří folklor, tanec, zpěv a tvůrčí práce.

   Nyní se věnujierestaurování nábytku a uměleckému rytectví, výrobě intarzií a různých šperků ze dřeva i neušlechtilých kovů.


2. Zuzana Osako - Praha

I když v současné době žije ilustrátorka, modelka a hlavní designérka vlastní módní značky TRADICE v Praze, často směřuje na rodné Podluží. Naši návštěvníci se s její tvorbou mohli seznámit především prostřednictvím kuchyně, kterou zdobí originální záclonky, utěrky, ubrus a netradiční chňapka. A naopak - některé muzejní textilní exponáty inspirovaly její kolekci Hanácké Slovácko. Ilustrace "Pilátka ve skříni" posloužila také jako podklad k Pozdravu z muzea.
Pro bližší informace uveřejňujeme odkaz : https://vlasta.kafe.cz/.../zuzana-osako-v-japonsku-mi-chybely-...


3. Veronika Malatincová, Podkriváň

Studovala na SŠPU  v Hodoníně, obor užitá malba, kde také po maturitě i nějakou dobu učila. Nyní bydlí na Podkriváni, okres Detva na Slovensku a maluje obrazy s  folklorní tématikou. ( Ať už  je to Horňácko a Strážnicko, ale nejvíc podpolianský folklór, protože se v něm pohybuje a vždycky ji přitahoval). Okrajově se věnuje i portrétům. Maluje olejem a akrylem na plátno, akvarely a poslední dobou i na textil...


4. Václav Demela, Krumvíř

Vyučený automechanik od dětství rád maloval. Při práci studoval na LŠU v Brně u pana Petra Skácela, bratra známého básníka Jana. Člen Sdružení nezávislých výtvarníků okresu Břeclav. Jeho pastelové krajinky i pohledy na zapomenutý Krumvíř jsou plné poezie a vzpomínek na dobu našich babiček.



Zpět

Kontakt

Spolek PRO MUZEUM
Krumvíř 213 691 73

00420 739 038 064

 

kalendář akcí

  • 10.01.2023 08:32

    Naše akce

    Pozvánky najdete v úvodu webových stránek

Všechny články

Záznamy: 1 - 1 ze 1

 

 

 

 

 

Nová rubrika

V této rubrice nejsou žádné články.